Način upotrebe propolisa PDF Štampanje E-mail

Propolis ima širok spektar načina upotrebe. U zavisnosti od načina pripreme, postoji nekoliko načina upotrebe.

Čisti propolis

Upotreba čistog propolisa je jako dobra pri liječenju rana. Komad propolisa se izgniječi (razmekša) tako da napravite tanak sloj, veličine koja je potrebna da prekrije čitavu ranu. Razmekšan propolis staviti na ranu da djeluje. Nakon određenog vremena (dan ili noć) okrenuti propolis na drugu (čistu stranu). Čisti propolis se preporučuje i za žvakanje. Mali komadić se žvaće tokom dana, a primjenjuje se za liječenje desni.

Ukoliko Vam je potreban čisti propolis u čvrstom stanju možete nam se obratiti na bilo koji način naveden u dijelu kontakt.

Propolis krema

Popolis krema je jako pogodna za primjenu. S obzirom da se za pripremu kreme koriste puter i propolis, bez ikakvih problema može se koristiti za unutrašnju i vanjsku primjenu. Kod unutrašnje primjene krema se ušmrče kroz nos, ili se određena količina kreme stavi u usta i sačeka da se krema otopi, nakon čega se proguta. Kod vanjske primjene željeni dio tijela se namaže u tankom sloju.

Zbog jednostavne primjene, velikog spektra oboljenja pri kojima se može koristiti, sastava, roka trajanja i drugih faktora, mi smo se odlučili za izradu propolis kreme.

Vodeni ekstrakt propolisa

Vodeni ekstrakt propolisa se koristi 2-3 puta dnevno tokom 4-6 sedmica. Vodeni ekstrakt je pogodan za unutrašnju primjenu. S obzirom da se baktericidne osobine vodenog rastvora smanjuju, poželjno je da se potroši u roku od tri mjeseca.

Po narudžbi kupca pravimo vodeni ekstrakt propolisa. Možete nam se obratiti na bilo koji način naveden u dijelu kontakt.